Anunt privind aplicarea vizei anuale a autorizatiei de mediu

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Agenția Națională pentru Protecția Mediului DOLJ

Descarca document PDF indexabil textual Anunt_privind_aplicarea_vizei_anuale_a_autorizatiei_de_mediu.pdf

ANUNȚ
privind aplicarea vizei anuale a autorizației de mediu și autorizației
integrate de mediu

AGENȚIA PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI DOLJ informeazaă toți titularii/deținătorii de autorizații de mediu/autorizații integrate de mediu despre intrarea în vigoare, începând cu data de 11.07.2020, a OM nr. 1150/2020 din 27 mai 2020 privind aprobarea de aplicare a vizei anuale a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu, emis de Ministerul Mediului. Apelor și Pădurilor și publicat în Monitorul Oficial nr. 495 din 11 iunie 2020.

  • Viza se solicită și se aplică anual începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin.

  • Solicitarea se face pentru toate autorizațiile de mediu sau autorizațiile integrate de mediu.

  • Termenul în care titularul activității solicită aplicarea vizei anuale este de maximum 90 de zile și de minimum 60 de zile înainte de ziua și luna corespunzătoare zilei și lunii în care a fost emisă autorizația pe care acesta o deține. în cazul în care autorizația pe care acesta o deține a fost revizuită, termenul de 60 de zile se va calcula în funcție de ziua și luna în care a fost emisă autorizația inițială.

  • Pentru solldtările transmise în termen mai scurt decât cel specificat mai sus, autoritatea publică pe intru protecția mediului acceptă solicitarea și, în termen de 5 zile lucrătoare, transmite titularului o notificare cu privire ta nerespectarea termenului de solicitare și suspendarea actului de reglementare pe o perioadă echivalentă cu perioada de întârziere față de termenul specîfîcat la alineatul anterior. Perioada de suspendare începe după data emiterii autorizației/autorizației integrate de mediu (ziua și luna). Totodată, autoritatea publică pentru protecția mediului informează Garda Națională de Mediu.

  • Pentru solicitarea de aplicare a vizei anuale se percepe un tarîf în cuantum de 100 lei în cazul autorizațților de mediu și 300 lei în cazul autorîzaților integrate de mediu.

  • Tariful se achită în avans, la sediul autorității competente pentru protecția mediului sau prin ordin de plată.

  • Cuantumul tarifului se poate actualiza prin ordin al ministrului mediului, apelor și pădurilor.

DIRECTOR EXECUTIV,

Ion-Daniel POPESCU

AGENȚIA PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI DOLJ
Adresa: Str. Petru Rareș, nr. 1. Craiova, cod 200349

Tel: 0251.530.010 Fax: 0251.419035, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Descarca document PDF indexabil textual Anunt_privind_aplicarea_vizei_anuale_a_autorizatiei_de_mediu.pdf